Udstiller: Galerie Pi, Borgergade 15 D, 1300 København K
STAND 110
Skandinavisk og internationel kunst
Galerie Pi er et spændende og kvalitetsbevidst udstillingssted, der præsenterer såvel anerkendte kunstnere som nye talenter. Der dannes ramme om 7-8 separat og 2 gruppeudstillinger om året. Derudover er der altid et stort udvalg af værker på lager. Galerie Pi udstiller skandinavisk og international kunst ud fra et ønske om at vise samtidskunstens store mangfoldighed og med stor vægt lagt på den enkelte kunstners originale udtryk.
Galerie Pi er medlem af DGS (Dansk Galleri Sammenslutning).
Pressefoto 1
Rómulo Celdrán (ES)
Kunstnere har ofte deformeret og ændret objekternes egenskaber (eller proportioner) og dermed vendt fortolkningen af deres betydninger og undergravet forholdet mellem tilskuer og arbejde. Rómulo´s kunstneriske virke følger dette spor der stammer fra princippet om at ændre det, der er håndgribeligt. Han finder sine objekter i sit daglige private og professionelle liv. Udover skulpturer arbejder Celdrán med maleri og tegning.
"Virkeligheden eksisterer ikke," Rómulo Celdrán sigter mod at dekonstruere vores opfattelsesproces med sine hyperrealistiske tegninger og skulpturer af hverdagslige ting, der viser, at virkeligheden ligesom skønhed er i betragteren. "Hvis det der eksisterer er den opfattelse, vi har af det, hvorfor ikke udforske de underliggende principper for denne opfattelse? I tråd med Claes Oldenburg tager hans udforskning form af mikroskopisk observerede objekter, forstørret til spektakulær skala. Han arbejder i både to- og tredimension, på en løbende serie af monokromatiske tegninger med titlen "Zoom", der er relateret til hans serie af blandede medie-skulpturer, "Makro." Celdrán går ikke glip af en eneste uendelig detalje i sine genskabelser: hans tegning af blyantspåner afslører den fint kornede tekstur af træet, mens hans skulptur af en flaskehætte indeholder en støv af rust.
Makro - serien skal ses som en kameralinse der ændrer objekternes skala radikalt. Værkerne kommer således til at fungere som et forstørrelsesglas, der bringer os tættere på objektet og giver det nye dimensioner, styrker dets tilstedeværelse og opfordrer os til at udforske det. De fysiske love der styrer vores logik nedbrydes, og det er netop i denne sætten spørgsmålstegn ved virkeligheden at Rómulo som kunstner trives bedst. Han skaber facetter af mulige verdener, der selv afgrænset af håndgribelige grænser bliver bundet til en fremmedgørende virkelighed.
Rómulo Celdrán udvikler sit arbejde inden for områderne tegning, maleri og skulptur. Han havde sin første separatudstilling i en alder af 16. Hans tidlige introduktion i den professionelle kunstneriske verden fik ham til at konsolidere sin kunstneriske uddannelse på en selvlært måde. Hans curriculum vitae inkluderer soloudstillinger som Rómulo Celdrán på Hasted Kraeutler Gallery i New York i 2014, Makro i 2013 på Arthobler Gallery i Zürich (Schweiz) eller Zoom på Raquel Ponce Gallery i Madrid i 2010; gruppeudstillinger på internationalt niveau med hans deltagelse i Sketchy på Hasted Kraeutler Gallery i New York i 2013, ONCE Foundation IV Contemporary Art Biennal på Conde Duque Cultural Center i Madrid i 2012 eller Realismus - das Abenteuer der Wirklichkeit. Courbet-Hopper-Gursky (Tyskland), en turnéudstilling gennem Tyskland og Holland i 2010.
Pressefoto 2
Marie Viftrup
Maria Viftrup arbejder med omsorg for det uværdsatte, det mindste, det støvede og det sanselige. Hendes værker er undersøgelser af sammenhænge mellem små eksistenser og store materialestrømme.
Viftrup arbejder i et rodet felt mellem kunst og eksperimenterende design. Gennem hendes participatoriske værker faciliterer hun sanselige møder mellem mennesker og materialer.
På Art Herning vises værker fra udstillingen 'Det mindste Institut' hvor Viftrup skaber en ramme for træning af omsorg og nysgerrighed for hverdagens mindste, dryssende bestanddele: Støv, skidt, fragmenter og andre intetheder. På Det mindste Institut indsamles og behandles skidtet med værdighed og grundighed. Her undersøges værdien i det værdiløse og skønheden i det, vi sjældent tillægger opmærksomhed.
Maria Viftrup er uddannet fra Designskolen Kolding og har haft soloudstilling på Augustiana Kunsthal, været artist-in-recidence på ARoS Kunstmuseum, opført kunsthappenings på Copenhagen Comtemporary, samt modtaget prisen Danish Design Award Young Talent 2019.
Pressefoto 3
Marianne Thygesen
Marianne Thygesen har som arkitekt et trænet blik for planer i såvel by som landskab. Hun tager i sine ekspressive malerier på papir eller lærred ofte udgangspunkt i byens strukturer, storbyens dynamiske kompleksitet, overgange mellem by og land, vejnettets linier i landskabet og overgangen mellem kaos og orden. Farvesansen og stregens overlegne leg henover papiret giver hendes arbejder stor personlighed og skønhed, og hun forstår at skabe spænding mellem det åbne og det lukkede. Der er en fin dynamik og overbevisende farvemøder i Marianne Thygesens værker som tager os med bagom og ned under byens umiddelbare former.
Galerie Pi
Borgergade 15 D
1300 København K
35438284
Galerie Pi
/Default.aspx?ID=2156&PubId=3045