Artikler

Humør, handel og høj stemning på Art Herning

arrow_backTil oversigten

28. januar 2024

Stemningen var i top, og mange handler blev gennemført på hele Danmarks kunstmesse Art Herning, der i weekenden 26.-28. januar 2024 samlede 9.389 kunstelskere og en stor del af det danske kunstmiljø i det hele taget i MCH Herning Kongrescenter.

43 gallerier, der tilsammen stillede med kunst skabt af flere end 250 danske og internationale kunstnere, var på tapetet, da MCH Herning Kongrescenter i weekenden dannede rammen om årets udgave af kunstmekkaet Art Herning.

En udgave, der af udstillerne blandt andet beskrives som "overvældende" og "en gennemført positiv oplevelse" med både handler og højt humør - noget, der vækker begejstring hos administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

- Det glæder mig, at vi her på Art Herning igen er blevet bekræftet i messens helt grundlæggende kendetegn og historiske kvalitet som både handelsplads og mødested. Udstillerne fremhæver både handel og humør, og det rimer på den gode måde på min opfordring til håndslag, siger Georg Sørensen, der ved åbningstalen fredag fremhævede værdien af det personlige møde og opfordrede til dialog, handel og håndslag.

- For 26. gang skal der lyde en varm tak og et hjerteligt tillykke til Danske Gallerier og de 43 gallerister med en flot messe. Tak til jer og til de 9.389 besøgende kunstelskere fra hele Danmark for, at vi igen har kunnet opleve den helt rigtige Art Herning-messestemning, lyder det videre fra Georg Sørensen.

Medarrangør: En overvældende messe
Hos medarrangøren Danske Gallerier hæfter man sig også ved, at messen var vellykket hele vejen rundt - fra salg og besøgstal til det høje humør, der kendetegnede messen.

- Art Herning 2024 har været en overvældende messe, der har budt på et virkelig flot besøgstal og har resulteret i stor succes hos alle de gallerister, jeg har talt med. Og succes er jo forbundet med godt humør, så stemningen har været helt i top, og alle medlemmerne af Danske Gallerier er meget, meget positive over for årets udgave af messen, konstaterer ejer af Galleri NB og formand for Danske Gallerier Thorkild NB Nielsen, der samtidig sætter nogle ord på årets fremmødte kunstelskere:

- De mange besøgende har både udvist stor nysgerrighed og vilje til at bruge penge på kunst, så det er vi naturligvis enormt glade for på såvel kunstnernes som egne vegne. Jeg er stolt over, at vi endnu en gang har formået at levere en kunstmesse, som har vakt så stor interesse hos så bredt et publikum.

Udstiller: Det bedste publikum
Blandt de mange andre udstillende gallerier fandt de besøgende eksempelvis Steinprent, der havde taget turen fra Thorshavn på Færøerne for at kunne udstille på messen. En rejse, der viste sig at være glimrende givet ud.

- Det er gået rigtig godt - man finder simpelthen ikke et bedre publikum end det, der er på Art Herning, og det har været en stor fornøjelse både at fremvise og sælge vores værker på messen. Købelysten har været stor, og der har været så mange besøgende, at vi på et tidspunkt knap nok kunne komme ind på vores egen stand, griner litograf og ejer af Steinprent Jan Andersson, der efter nu tre gange på messen satser på at blive en permanent deltager:

- Art Herning 2024 har været en gennemført positiv oplevelse - stemningen har været helt igennem god, og vi har virkelig nydt at møde alle de andre gallerister og de helt utroligt mange besøgende. Vi glæder os til at vende tilbage og agter at blive en fast integreret del af Art Herning.

Art Herning fandt sted i MCH Herning Kongrescenter 26.-28. januar 2024 og blev besøgt af 9.389. Kunstmessen vender tilbage 31. januar-2. februar 2025.

keyboard_arrow_up